Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3.15.13 BROUŠENÍ

  • Součásti zhotovené na soustruhu, frézce a dalších na obrábějících strojích, zpravidla nedosahují požadované rozměrové a geometrické přesnosti
  • Často se ještě dále tepelně zpracovávají
  • Součásti se dokončují broušením, při němž získají požadovanou přesnost a hladký povrch
  • Broušením se obnovuje řezací schopnost otupených řezných nástrojů
  • Broušením lze:
    Dosáhnout vysoké kvality povrchu (Ra 1,6 až 0,2 m m)
    Dobře obrábět kalené a těžko obrobitelné materiály (např. broušení nástrojů)
    Za krátkou dobu odebrat velké množství třísek (hrubování broušením - silové broušení)
    Dělit materiály (rozbrušování)
  • Při broušení se MUSÍ NOSIT OCHRANNÉ BRÝLE !
  • Při broušení je VYSOKÉ NEBEZPEČEÍ ÚRAZŮ ! -> Nutnost doržovat bezpečnostní předpisy

Podstata broušení

  • Způsob oddělování třísek je podobný jako u frézování
  • Břity nástroje jsou tvořeny jednotlivými zrny brusiva, nepravidelně rozloženy s různým převýšením po obvodu brusného kotouče
  • Velikost zrn: od 0,003 mm a výše
  • Rozdíl mezi broušením a frézováním: Velikost odebírané třísky (při broušení: 0,000 1 až 0,002 mm 2 )
  • Výsledný pohyb při broušení je zpravidla výslednicí otáčivého pohybu brousícího nástroje a posuvného nebo otáčivého pohybu obrobku
  • Za řeznou rychlost se považuje rychlost otáčení brusných kotoučů (je nepoměrně větší než otáčení obrobku)
  • Velká řezná rychlost je příčinou vzniku tepla a vysoké teploty odebíraných třísek -> může způsobit např. popouštění povrchových vrstev, vznik trhlin v důsledku pnutí, oduhličení -> NUTNOST správně a VYDATNĚ CHLADIT

Dosahované parametry

  • Parametry závisí na:
    Tuhosti a přesnosti brusky
    Velikosti zrna + dalších vlastností brousícího kotouče
    Způsobu broušení
    Řezných podmínkách


Žádné komentáře:

Okomentovat