- Součásti zhotovené na soustruhu, frézce a dalších na obrábějících strojích, zpravidla nedosahují požadované rozměrové a geometrické přesnosti
- Často se ještě dále tepelně zpracovávají
- Součásti se dokončují broušením, při němž získají požadovanou přesnost a hladký povrch
- Broušením se obnovuje řezací schopnost otupených řezných nástrojů
- Broušením lze:
Dosáhnout vysoké kvality povrchu (Ra 1,6 až 0,2 m m)
Dobře obrábět kalené a těžko obrobitelné materiály (např. broušení nástrojů)
Za krátkou dobu odebrat velké množství třísek (hrubování broušením - silové broušení)
Dělit materiály (rozbrušování) - Při broušení se MUSÍ NOSIT OCHRANNÉ BRÝLE !
- Při broušení je VYSOKÉ NEBEZPEČEÍ ÚRAZŮ ! -> Nutnost doržovat bezpečnostní předpisy
Podstata broušení
- Způsob oddělování třísek je podobný jako u frézování
- Břity nástroje jsou tvořeny jednotlivými zrny brusiva, nepravidelně rozloženy s různým převýšením po obvodu brusného kotouče
- Velikost zrn: od 0,003 mm a výše
- Rozdíl mezi broušením a frézováním: Velikost odebírané třísky (při broušení: 0,000 1 až 0,002 mm 2 )
- Výsledný pohyb při broušení je zpravidla výslednicí otáčivého pohybu brousícího nástroje a posuvného nebo otáčivého pohybu obrobku
- Za řeznou rychlost se považuje rychlost otáčení brusných kotoučů (je nepoměrně větší než otáčení obrobku)
- Velká řezná rychlost je příčinou vzniku tepla a vysoké teploty odebíraných třísek -> může způsobit např. popouštění povrchových vrstev, vznik trhlin v důsledku pnutí, oduhličení -> NUTNOST správně a VYDATNĚ CHLADIT
Dosahované parametry
- Parametry závisí na:
Tuhosti a přesnosti brusky
Velikosti zrna + dalších vlastností brousícího kotouče
Způsobu broušení
Řezných podmínkách
Žádné komentáře:
Okomentovat